Nytt år, nye muligheter og ny energi.
Julen er pakket bort for lengst og hverdagen har slått inn for fullt, kalenderen fylles på og nye prosjekter bookes inn i det nye året.

Nå er det også flere som planlegger å legge ut boligene sine for salg, og jeg ønsker derfor å skrive litt om annonsering og fremvisning, da bildene til din bolig er meget viktig, de er første inntrykket og det kan ikke endres.
Visualisering og sosiale medier har fått økende makt, å mange velger å kutte regi/styling i boligsalg når det kommer til budsjett og for mange et kostnadsspørsmål, men å velge bort kan i verstefall komme til å koste mere. Regi – altså interiør veiledning, som utføres gjør ofte salgsprosessen mye kortere og kan isteden være verd hver en krone!

Som Boligregissør samarbeider jeg med INVISO som er Norges ledende byrå for Digital Markedsføring av Eiendom. De har erfarne boligfotografer og videografier. Her jobber jeg tett med fotografene og regisserer/veileder boligen som skal selges, slik at presentasjonen av salgsobjektet blir best mulig. Se også inviso.no for mer informasjon.

Med Regi jobber man ut ifra de møblene som allerede er i hjemmet, å går igjennom hva som skal til for å gjøre salgsobjektet og interiøret ekstra flott… Kan vi ta bort noe, flytte på noe, hva må det suppleres med, og hvilke enkle grep kan du selv gjøre eller tenke på.

TRENERYS GATE 7, Trondheim/Solsiden 

De små detaljene kan utgjøre en stor forskjell og gi et rom en atmosfære av ro og velvære. Noe grønt gir gjerne en fin kontrast og skaper en behagelig følelse. Sett inn grønne planter og levende lys i alle rom, jo større rom jo større plante, og omvendt, er det et lite rom så trenger det ikke være en stor plante, men noe grønt som bryter opp.

Det er ikke alltid så mye som skal til for å skape den rette stemningen, se blant annet før/ etter bilder av dette soverommet.
Fjern overflødige møbler og unngå ekstra kommoder etc. Ved å henge opp ett bilde over sengen skaper man også mere dybde, som igjen gjør at rommet virker større.
Skap hotellfølelsen ved å re opp sengen pent med store, gode puter og velg sengetøy i en rolig farge, gjerne ensfarget. Unngå farger som stjeler kjøpernes oppmerksomhet, slik som puter med sterke farger, for eksempel rød/knallrosa eller gardiner i sterke farger og mønstre.

TRENERYS GATE 7, Trondheim/Solsiden 

Det å gi uansett baderom en spa følelse og utrykk av velvære legger jeg alltid stor vekt på. Da trenger man ikke mange elementer, men style gjerne med grønne planter, myke tekstiler og levende lys.

TRENERYS GATE 7, Trondheim/Solsiden 

Fokuser på rommets styrker ved å fremheve det du vil at kjøperne skal legge merke til. Eksempel er det en fin utsikt fra stuevinduet så ikke sett noe i vinduskarmen, men er det derimot mye innsyn bør det stå noe i vinduet for å ta oppmerksomheten bort fra dette.

Folk er ofte usikre på hvor mye som skal fjernes, og jeg kan si det at når du trur du har tatt bort nok, så skal kan du helt sikkert fjerne enda litt til.
Det er også viktig å fjerne alt personlig, som personlige bilder, bøker og gjenstander.

En god boligpresentasjon teller mye for salget. Jo mer du speiler kjøpernes drømmebolig, jo mer treffer du.

Ta kontakt hvis du er usikker på hvordan du viser frem boligen din fra sin beste side på bilder og på visning. Du kan gjøre mye selv, men mange føler at eksperthjelp er nødvendig.