Både motebildet og interiør er stadig i endring, og i en stund nå har vi sett den skandinaviske, eller nordiske stilen som gjerne kjennetegnes av lyse interiører med sterke innslag av natur materialer som tre, ull, stein og skinn og en enkel møblering og ikke noe glitter og glam. Men nå den siste tiden begynner en ny tendens i interiør bilde å ta seg gjeldene. Nå er disse skandinaviske rene linjene byttet ut med maksimalistiske trekk…. – Eks store rosemønster og store interiørdetaljer som tar litt plass i rommet.

2018 har også vært det året hvor fargene har gjort sin inntreden for fult. Nyanser av blått, grønt, brunt og de røde og rosa puddertonene vil vi nok fortsette å se mye av fremover. Å med disse fargene og fjær og rosemønster synes jeg feks kremmerhuset har klart å fange opp denne trenden i sitt interiør godt. Rose tapeten er til og med tilbake. Men vær gjerne litt forsiktig her, for dette trur jeg dessverre er en trend man fort kan bli lei av, – så sats heller her på tekstiler med slike mønster på puter, gardiner eller pledd. Man kan fortsatt hente mye fra naturen, men jeg trur at det lyse treverket viker nå for den litt mer mørkere sorten.

Foto: Kremmerhuset

I den maksimalistiske interiør trenden er det bare å eksperimentere med mønster og tekstiler, mikse farger, stilarter og tidsepoker som godt kan stå i kontrast til hverandre. Et lite tips til å få den maksimalistiske stilen uten en dyr affære er å forlenge takhøyden med tunge og flotte gardiner som også gir et luksuriøst preg, fyll på med masse myke tekstiler bland marmor, fløyel og metalldetaljer, men pass også på natur materialer som tre innslag som kan være med å myke opp helhetsinntrykket.

Her kan du også fortsatt blande nytt og gammelt… Dra på loppis, sjekk kjeller og loft å børst støvet av gamle møbler og tekstiler, kanskje bestemoren din har noen gamle vaser eller lysestaker, eller ta frem det gamle serviset som har logge inerts i skapet. Men merk, hjemmet skal ikke være overmøblert, unngå kriker og kroker med små nips, her er det fokus på å fremheve de tingene man er spesielt glad i, gjerne kvalitets ting som store vaser, spennende skulpturer og figurer og få det opp fra bordet og ikke alt det små.

Foto: Kremmerhuset

Jeg forstår også at det ikke alltid er så lett å henge med på skiftningene i trendene, og man kan fort bli litt redd for at dette blir en dyr affære med at man må pusse opp annet hvert år for å «henge med i tiden». For med den store tilgangen vi har på eks sosiale medier som instagram er det lett å bli like mye motløs og revet med i mange retninger som det gir inspirasjon. Så min anbefaling er faktisk å ikke alltid henge seg på alle nye trender som dukker opp, men heller være tro mot din egen stil og pass på at valgene du tar

jeg forstår at det ikke alltid er så lett å henge med, og man kan fort bli litt redd for at dette blir en dyr affære med at man må pusse opp annet hvert år for å «henge med i tiden». For med så stor tilgang på inspirasjon på eks sosiale medier som instagram er det lett å bli litt motløs og revet med i flere retninger. Men min anbefaling er å ikke alltid henge seg på alle nye trender som dukker opp, men vær heller tro mot din stil og pass heller på å velge en god «base» med ditt hoved interiør (altså sofa, salongbord,spisestuegruppe, vitrineskap etc) , hvor du da heller kan skifte ut tilbehøret som puter, pynt, tepper og gardiner, å vips så har du en helt ny stue.

Tidligere ble jeg intervjuet av Adressavisa Trd.by, her snakker jeg også om det hotteste på interiør fronten akkurat nå, og kommer med tips til hvordan du selv kan gjøre enkle grep til å skape den maksimalistiske stilen uten at det tømmer pengeboka.

Les artikkelen her.