Julen nærmer seg med stormskritt, og allerede på søndag er det første søndag i advent. En av de hyggeligste tingene som virkelig setter i gang julestemningen er vell det å pynte til jul eller hva?  I god tradisjon tar vi frem våre favoritt gjenstander fra tidligere år,  og kanskje ting fra gammelt av som gir den riktige gode julefølelsen, men også mye fornyes fra år til år.
I butikkene så bugner det av årets trender, og i år er det my av rødt, rosa, fløyel og metaller i gull og sølv. Så den her julen er rødlige toner mer tidsriktig enn noen gang vil jeg si. Vær heller ikke redd for å blande ulike toner innenfor samme farge.

Rød jule glede

Men jeg ser også at svart dominerer mye. Å her er det en trend som jeg vil si er litt ny – feks at den tradisjonelle julekransen er bytta ut med svarte silkefjær,  samme med annen bord pynt, også mye svarte julekuler til juletreet, kombinert med gull.
Man ser tydelig at den maksimalistiske trenden som har tatt sitt inntog i år gjenspeiler seg også i julebildet, med store julekuler, myke tekstiler og gjerne pynt i større skala.

Svart juletrend

Det er selvfølgelig mye av den tradisjonelle julen også,  å hent gjerne naturen inn. …. altså granbar og kvister egner seg super godt som julepynt, heng det på veggen og pynt det med julekuler eller LED-lys.

Kongler kan henges i vinduer med sløyfer i de fargene man vil, eks svart, rødt/lilla,  OG super fint å dekke opp med granbar og mose som pynt på julebordet. Reinsdyrskinn, skåler med nøtter eller mandariner gjør seg også, og dette skaper en lun stemning, og ikke minst en rimelig måte å skape julestemning på.

Tekstiler er en fin og rimelig måte å fornye interiøret på. Å jeg vil si at årets juletekstil trend er tunge materialer som ull og fløyel, de samme som vi har sett i motebildet, men nå kan du leke deg enda mer med knall røde eller grønne fløyels gardiner, om du ikke har vært komfortabel med det tidligere.

Plastikk treet er inn som aldri før, dette trur jeg skyldes at folk pynter tidligere enn før også, for selv liker jeg bedre å pynte og ha alt klart med pynta juletre til 1 Des, og ta bort alt av julepynt 1 Januar, da er det nytt år og ny frisk. Men her er det hver sin smak og hver sine tradisjoner 🙂

 

Hvit klassisk og tradisjonell jul

Rosa pastell, Flamingo, enhjørninger og eksotiske dyr

Pass også på å få julen utenfor huset! Å skape julestemning ved inngangsdøren og lyslenker rundt gelender skaper ikke bare en koselig stemning men lyser også litt ekstra opp i disse mørke tider. Fyll på med ute lykter, og kjøp gjerne batteri drevne utelys, som kan stilles inn på timer, så hver dag når du kommer hjem fra jobb så står huset å skinner og  gir ekstra juleglede.

Skap ditt eget utrykk også i jule interiøret, du kan jo selvfølgelig endre tema fra år til år, men gjør det som gir deg mest jule stemning, her er det bare å velge å vrake, og julen kan personifiseres nå mere en aldri før, og alt er lov også her.

Så ha det gøy, slapp av, nøkkelen ligger i å starte forberedelsene tidlig, så slipper det å blis tress, og slapp av resten av julen og nyt førjulstiden med deres nære og kjære.